Türk Dünyası Darbeye Karşı Tek Yürek Oldu

m

resim

illi iradeye karşı bir grup cuntacı askerin darbe teşebbüsüne tepkiler sürüyor. Darbe gününden beri meydanlardan ayrılmayan vatandaşlarımıza Türk dünyasındanda destek geldi. Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Beyatlı, “Darbe planlayanlar, şeytani tuzak kuranlar, bilmelidirler ki karşılarında sadece 80 milyon Türk yok, 350 milyon mangal yürekli Türk milleti var.”dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı emir komuta zincirinin dışına çıkan bir grup cuntacı askerin darbe girişimine tepkiler artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanları boş bırakmayın’ çağrısına uyan vatandaşlar 15 Temmuz’dan beri meydanları doldurmaya devam ediyorlar. Türk dünyasındaki  Türklerde milli irade nöbetlerine katılarak Türk halkına destek verdi.

Türkmenler Türk milletinin yanındayız mesajı verdi.  Türkmeneli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Beyatlı, “Darbe planlayanlar, şeytani tuzak kuranlar, bilmelidirler ki karşılarında sadece 80 milyon Türk yok, 350 milyon mangal yürekli Türk milleti var.” ifadelerini kullandı.

350 MİLYON MANGAL YÜREKLİ TÜRK MİLLETİ VAR

Darbecilerin maksadının Türkiye’nin önünü kesmek olduğunu belirten Beyatlı, “Maksatları, Orta Doğu’nun mihenk taşı olan Türkiye’nin önünü kesmek. Gayeleri, Irak gibi Suriye gibi, Afganistan gibi  Türkiyemiz’i kan gölüne çevirmekti. Bu necip Türk milleti hainlere izin vermemiştir vermeyecekte.” şeklinde konuştu.

Musul’dan, Telafer’den, Erbil’den, Altunköprü’den, Kerkük’ten, Tuzhurmatu’dan Irak Türkmenlerinin yaşadığı her karış topraktan selam getirdiklerini ifade eden Beyatlı, “İster içeride ister dışarıda olsun Türkiye’ye karşı darbe planlayanlar, şeytani tuzak kuranlar, bilmelidirler ki karşılarında sadece 80 milyon Türk yok, 350 milyon mangal yürekli Türk milleti var.” ifadelerini kullandı.